OVER SPALLYS

Mijn naam is Leroy Spalburg en eind jaren ’90 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met kickboksen (ook wel thaiboksen genoemd) en ben sindsdien fan van deze prachtige sport. Ik raakte gefascineerd door het niveau van de vele kickboks scholen die Nederland telt, de geschiedenis achter de sport en de verschillende stijlen die de sport rijk is. Waar anderen wedstrijd ambities hadden, ging het mij vooral om het trainen en om technisch vaardiger worden. Door mijn leergierigheid kon ik technieken die tijdens trainingen gedemonstreerd werden, makkelijk opslaan en reproduceren. Na een start bij Vos Gym in Amsterdam ben ik mijn horizon gaan verbreden door ook bij andere gyms te gaan kijken hoe er getraind werd. Ik ben in 2008 (Phuket) en later ook in 2016 (Koh Samui) naar Thailand vertrokken om daar de Thaise manier van trainen te ervaren en vooral zoveel mogelijk te leren.

Misschien moet ik hier iets mee...

Vanwege een drukke baan en een druk sociaal leven kwam ik na mijn eerste reis naar Thailand steeds minder aan trainen toe, maar ondanks lange pauzes werd ik toch iedere keer weer teruggezogen naar de gym. Ik ging in die periode steeds vaker met vrienden trainen en merkte dat ik er veel plezier in had om alles wat ik door de jaren heen had geleerd, over te brengen op anderen. Ik heb toen vaak gedacht “misschien moet ik hier iets mee”, maar ondanks mijn overduidelijke passie zag ik het kickboksen toen nog vooral als een leuke hobby.

De switch...

Na een succesvolle loopbaan op een contactcenter, waarin ik veel geleerd heb over aansturing, leiding geven en vooral coachen, deed zich opeens een kans voor. Ik wist dat een kantoorbaan mij op de lange termijn niet gelukkig kon maken en wilde mijn coachings ervaring en passie voor het kickboksen met elkaar gaan combineren. Na mijn tweede reis naar Thailand heb ik toen besloten om mijn droom te achtervolgen en ben ik voor mijzelf begonnen. Ik ben gestart met het geven van (personal) kickbokstraining. Spallys was een feit!

VEILIG SPORTEN

We zijn heel trots dat wij het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst hebben mogen nemen. Dit betekent dat de sportschool voldoet aan alle eisen de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels. Het keurmerk geeft de gemeente tevens zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen en op den duur zullen gemeenten alleen nog samenwerken met keurmerkhouders. Spallys hecht veel waarde aan de hoge standaard van gezondheid, veiligheid en gedrag ook ten opzichte van de jeugd die we trainen.